02. Verontreiniging

02. Verontreiniging

Luchtvervuiling binnenshuis en stedelijke luchtkwaliteit zijn opgenomen als twee van ‘’s Werelds Ergste Giftige Verontreinigingsproblemen’ in het Blacksmith Institute rapport[1]. In feite heeft luchtvervuiling grote gezondheidseffecten op alles wat ademt.

De gezondheidsverbinding

Er zijn hoofdzakelijk twee slachtoffers, flora en fauna (de mens inbegrepen). In de eerste categorie, is er bewijs dat luchtverontreiniging schade veroorzaakt voor weer twee belangrijke ecosystemen. Dit zijn akkers en bossen. In de tweede categorie zijn er wetenschappelijke publicaties die melden dat luchtvervuiling ongemak, ziekte en zelfs sterfte veroorzaakt. Sterker nog, alleen al in Europa is luchtvervuiling een grotere doodsoorzaak dan roken en verkeersongevallen bij elkaar.[2]


[1] Black Smith Institute. (2008). The worlds worst pollution problems. Retrieved from Black Smith Institute: http://www.blacksmithinstitute.org/the-2008-top-ten-list-of-world-s-worst-pollution-problems.html

[2] https://www.nature.com/articles/nature15371.epdf?referrer_access_token=MxLeXIlkw-iRo2nsqJ2InNRgN0jAjWel9jnR3ZoTv0P7-mtyJ35yzVDTICbqYE-HF2Yv08XnRHLzh34ZMp0MoBjRII4g3v-qc7I9yhQ0Q63-_cc85eU7eHXF-QZl8fa4Vmm-YQCXnl8lk_EXssF4RE34o7RBoPuO-_QR3YVwP_4%3D&tracking_referrer=time.com

Lees verder

Of ontvang direct de bijbehorende gids met het volledige artikel incl. deel 2: behandeling van de Rapportage-eisen en Toepassingsvoorschriften uit de ESRS E2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *