Het is daadwerkelijk een politieke agenda die Israel (oorspronkelijk Palestijn) voert sinds haar invasie. Geen religieuze.

Joden en Moslims leefden vroeger redelijk vreedzaam naast elkaar. Het is daadwerkelijk de Zionistische beweging die alle oproer veroorzaakt heeft. Als je ooit naar Israel bent gegaan (zoals ik) om met wat Rabbi's te praten, dan zullen ze je vertellen dat hun regering niet Joods is. Ze zijn Zionisten.

Het is een geopolitieke beweging. Dat heeft dan ook weinig te maken met god in welke zin dan ook. Als ze niet nauw verbonden waren met de mediamagnaten, zou je misschien af en toe een glimp opvangen van een protesterende rabbi op tv, over de leugens van hun overheid. Kijk, de mensen achter de schermen geven niets om god. Ze geven om geld en macht. Dat is het.

Kijk bijvoovbeeld deze video van een rabbi uit mijn stokoude archief: http://www.youtube.com/watch?v=6RjnvQHWyLE

Dus de algemene opvatting dat godsdienst oorlogen veroorzaakt is onjuist. Het zijn gecorrumpeerde mensen in hun begeerte naar macht die oorlog voeren tegen wat of wie dan ook. Voor hun eigen belang. Omdat ze wat aandelen hebben in de wapenindustrie en zij de oorlog nodig hebben om hun wapens te blijven afzetten. Of misschien hebben ze een leuke deal kunnen sluiten. Of zijn ze bedreigd door huurmoordenaars om bepaalde tactische doelen aan te vallen. Dit gebeurt, werkelijk waar.

Totalitaire staten vinden spirituele bewegingen over het algemeen gewoon niet leuk. Kijk naar de Falun Gong. Al sinds 1999 als je dit zou beoefenen, staat daar de doodstraf op. Zie wat deze beweging genaamd "vrienden van Falun Gong", te zeggen heeft over de Chineze vervolgingen van religieuze overtuigingen (zoals Falun Gong); http://fofg.org/

Alle profeten en guru's uit ons verleden hadden hetzelfde doel. Om ons te redden van zelfingenomenheid en te laten genieten van de meer tedere genoegens die komen van boven. Om wereldse verlangens te vervangen voor hemelse. Zoiets.

Dat, en natuurlijk onvoorwaardelijke liefde.

Het ik-ga-jouw-land-overnemen-plan (werkt altijd)
1. Schep oproer over iets. Zoiets als de aanslagen op 11 September. Of de Holocaust.

2. Wees de wereldsupermacht. Noem iedereen die jouw autoriteit ondermijnt een wappie.

3. Val ieder land aan die je wilt. Wees de wereldsupermacht.

Leave a comment

nl_NLNederlands